Inhoudsopgave

Als je op zoek bent naar een baan in het buitenland, is het hebben van een internationaal cv van groot belang. Een internationaal cv is anders dan een regulier cv, omdat het zich richt op jouw vaardigheden en ervaringen die relevant zijn voor de internationale arbeidsmarkt. In deze blog geven we je tips en advies over hoe je een goed internationaal cv kunt opstellen.

Begin met het benoemen van je contactgegevens

Het is belangrijk om te beginnen met het benoemen van je contactgegevens. Vermeld jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Als je solliciteert naar een baan in een ander land, vergeet dan niet om de landcode toe te voegen aan jouw telefoonnummer. Zorg er ook voor dat je een professioneel e-mailadres gebruikt, dus niet [email protected]😉

Maak een duidelijke samenvatting van jouw vaardigheden en ervaring

Voeg een korte samenvatting van jouw vaardigheden en ervaring toe aan het begin van jouw cv. Deze samenvatting moet jouw potentiële werkgever een idee geven van jouw ervaring en vaardigheden, evenals jouw carrièredoelen. Het moet kort en bondig zijn, dus houd het op maximaal twee of drie zinnen. Via onze cv-maker kun je dit eenvoudig doen in het onderdeel 'profieltekst'. Je kunt dit zelfs laten schrijven door onze AI-schrijver!

Verplaats jouw opleidingsachtergrond naar een prominente plek

In tegenstelling tot een regulier cv, is jouw opleidingsachtergrond belangrijker in een internationaal cv. Zorg ervoor dat je jouw diploma's en certificaten vermeldt, evenals jouw academische prestaties. Als je naar een land solliciteert waar een andere taal wordt gesproken, vermeld dan jouw taalvaardigheid. Dit is vooral belangrijk als je in een meertalige omgeving gaat werken.

Beschrijf jouw werkervaring in detail

Beschrijf jouw werkervaring in detail, met de focus op de verantwoordelijkheden die je had en de resultaten die je hebt bereikt. Als je werkervaring hebt in het buitenland, vermeld dan de landen en functies waarin je hebt gewerkt. Voeg ook referenties toe van eerdere werkgevers, zodat jouw potentiële werkgever deze kan benaderen.

Geef een overzicht van jouw vaardigheden

Voeg een sectie toe aan jouw cv waarin je jouw vaardigheden en competenties beschrijft. Denk hierbij aan jouw computervaardigheden, jouw vermogen om in teamverband te werken en jouw leiderschapskwaliteiten. Zorg ervoor dat je concrete voorbeelden geeft van situaties waarin je deze vaardigheden hebt toegepast.

Pas jouw cv aan op de functie

Zorg ervoor dat jouw cv is aangepast op de functie waarop je solliciteert. Pas jouw taalgebruik en vaardigheden aan op de eisen van de functie en het bedrijf waar je voor solliciteert. Dit laat zien dat je goed hebt onderzocht waar het bedrijf naar op zoek is en dat je de benodigde kwaliteiten bezit.

Werk aan jouw presentatie

Een internationaal cv moet er professioneel en overzichtelijk uitzien. Gebruik een goed leesbaar lettertype, en zorg ervoor dat de tekst voldoende witruimte heeft. Zorg ervoor dat de structuur van jouw cv logisch is, en dat de informatie makkelijk te vinden is. Vermijd taalfouten en zorg dat de informatie die je vermeldt correct is. Onze cv-templates maken allemaal gebruik van duidelijke en goed-uitziende lettertypes en genoeg witruimte voor een overzichtelijk geheel.

Voeg een persoonlijke noot toe

Als laatste, voeg een persoonlijke noot toe aan jouw cv. Vertel iets over jouw interesses of hobby's, of vermeld jouw doelstellingen op korte en lange termijn. Dit geeft een indruk van jouw persoonlijkheid en kan helpen om jouw cv uit te laten springen tussen de andere sollicitanten.

Met deze tips in gedachten, ben je nu klaar om een goed internationaal cv te maken. Zorg ervoor dat je het aanpast aan de functie waarvoor je solliciteert, en vergeet niet om jouw vaardigheden en ervaringen op een overtuigende manier te presenteren. Een goed internationaal cv kan jou helpen om jouw droombaan in het buitenland te vinden. Veel succes met solliciteren!