Inhoudsopgave

Een professioneel cv maken als projectmanager: zo doe je dat

Als projectmanager is het van groot belang om een indrukwekkend cv te hebben, omdat het dient als een representatie van jouw leiderschapsvaardigheden en ervaring in het succesvol beheren van projecten. Bij het solliciteren naar een functie in projectmanagement is het essentieel om jezelf als resultaatgerichte en strategische denker te presenteren. Vermijd grammaticale fouten in je cv en laat het altijd door iemand anders nakijken om eventuele fouten op te sporen. Het visuele aspect van je cv is ook belangrijk. Een gestructureerd en professioneel ontwerp geeft je direct een voorsprong op de concurrentie. Daarom raden wij aan om een van onze professionele cv-templates te gebruiken. Zo ben je verzekerd van een cv met een moderne uitstraling, en kun jij je richten op de inhoud.

Belangrijke onderdelen in een projectmanager-cv

Om je cv als projectmanager zo informatief mogelijk te maken, beschrijven we hieronder de aanbevolen onderdelen die je altijd zou moeten opnemen. Het is van groot belang dat je probeert zoveel mogelijk relevante informatie te verstrekken en deze duidelijk op je cv te presenteren. In het vakgebied van projectmanagement zijn je ervaring en de succesvolle uitvoering van projecten van doorslaggevend belang. Daarom is het verstandig om dit gedeelte bovenaan je cv te plaatsen. Zorg er ook voor dat je relevante vaardigheden goed zichtbaar zijn. Hier zijn de essentiële onderdelen voor je projectmanager-cv:

Personalia

Als projectmanager kun je het gedeelte Personalia gebruiken om belangrijke informatie te verstrekken. Voeg de volgende elementen toe:

 • Volledige naam: vermeld je volledige naam zoals op officiële documenten.
 • Contactgegevens: voeg je adres, telefoonnummer, en e-mailadres toe.
 • Nationaliteit en geboortedatum: afhankelijk van de internationale context.
 • Profielfoto: optioneel, maakt je cv wel een stuk persoonlijker.

Profieltekst

In je profiel geef je een korte samenvatting van je ervaring en expertise als projectmanager. Maak je cv persoonlijker door deze tekst te gebruiken voor meer dan alleen een opsomming van feiten. Werkgevers lezen vaak als eerste de profieltekst, dus overweeg dit zorgvuldig.

"Ervaren projectmanager met een bewezen staat van dienst in het succesvol leiden van diverse projecten binnen de IT-sector. Sterke analytische vaardigheden gecombineerd met uitstekende communicatie en leiderschapskwaliteiten. Bekwaam in het coördineren van teams en het effectief beheren van resources om projectdoelen te bereiken binnen gestelde deadlines. Gedreven door resultaten en klanttevredenheid."

Meer weten over het schrijven van een krachtig profiel? Lees dan onze blog Krachtige profieltekst op je cv: dat doe je zo.

Werkervaring

Als projectmanager is je ervaring een cruciaal onderdeel van je cv. Plaats altijd de meest relevante projectmanagementervaring bovenaan en vermeld details zoals de omvang van de projecten, het behaalde resultaat en je leiderschapsrol.

Projectmanager, TechSolutions B.V., Amsterdam
januari 2021 - heden
 • Leidde een team van 15 ontwikkelaars bij de succesvolle implementatie van een complex software-upgradeproject voor een toonaangevende klant.
 • Coördineerde communicatie tussen verschillende afdelingen en zorgde voor een soepele uitvoering van het project binnen de gestelde tijd en het budget.
Senior Projectcoördinator, InnovateIT Consultancy, Utrecht
juni 2018 - december 2020
 • Beheerde de end-to-end implementatie van meerdere IT-projecten, waaronder de ontwikkeling van aangepaste bedrijfsapplicaties en de migratie van legacy-systemen.
 • Werkte nauw samen met klanten om projectvereisten vast te stellen en ervoor te zorgen dat deliverables voldeden aan de verwachtingen.

Meer weten over het vermelden van werkervaring op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je werkervaring op je cv!

Opleiding

Hoewel ervaring vaak de boventoon voert, is het belangrijk om je opleidingsachtergrond te vermelden. Denk aan projectmanagement-gerelateerde cursussen of certificeringen.

Master Bedrijfskunde, Universiteit van Amsterdam
september 2016 - juni 2018

Tijdens mijn master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mijn leiderschaps- en strategische managementvaardigheden verder ontwikkeld. Mijn studie richtte zich op geavanceerde bedrijfsanalyse, financieel management en organisatorische dynamiek. Ik heb ook deelgenomen aan praktijkgerichte projecten die mijn vermogen om theoretische kennis toe te passen in real-world zakelijke scenario's hebben versterkt.

Bachelor Informatica, Hogeschool Utrecht
september 2012 - juni 2016

Mijn bachelor Informatica aan de Hogeschool Utrecht bood me een solide basis in softwareontwikkeling, systeemanalyse en projectmanagement. Tijdens deze periode heb ik actief deelgenomen aan verschillende groepsprojecten, waarbij ik mijn technische vaardigheden heb aangescherpt en geleerd heb om effectief te werken binnen multidisciplinaire teams. Mijn afstudeerproject richtte zich op het ontwikkelen van een innovatieve applicatie voor gegevensanalyse, wat mijn interesse in de IT-sector verder heeft aangewakkerd.

Meer weten over het vermelden van opleidingen op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je opleidingen op je cv!

Vaardigheden

Leiderschapsvaardigheden, organisatorische vaardigheden en kennis van projectmanagementmethodieken vormen de kern van je projectmanager-cv. Noem specifieke vaardigheden zoals risicobeheer, budgetbeheer en stakeholdermanagement.

 • Projectmanagement
 • Teamleiderschap
 • Stakeholdermanagement
 • Risicobeheer
 • Budgetplanning
 • Agile en Scrum
 • Communicatie

Alles weten over hoe je vaardigheden op je cv plaatst? Lees dan de blog Vaardigheden op je cv vermelden.

Certificaten

Als je relevante certificaten hebt behaald, zoals een PMP-certificering, vermeld deze dan in een aparte sectie. Certificaten versterken je geloofwaardigheid als projectmanager.

 • Project Management Professional (PMP)
 • Scrum Master

Talen

Vermeld je talenkennis op je cv, vooral als je werkt aan internationale projecten. Geef ook altijd je moedertaal aan.

 • Nederlands
 • Engels

Meer weten over hoe en waarom je talen op je cv plaatst? Lees dan de blog Talen op je cv?

Volledig voorbeeld

Bekijk hieronder het volledige projectmanager cv voorbeeld en doe er je voordeel mee.

projectmanager cv

Ben je geïnspireerd door dit voorbeeld? Dan is het nu tijd om jouw projectmanager-cv te maken! Binnen 10 minuten heb jij je beste cv ooit gemaakt, en ben je klaar om je droombaan te veroveren. Succes!

Maak je cv