Inhoudsopgave

Een aantal jaar geleden had nog niemand van de mogelijkheid gehoord om online een cv te maken. Als je een cv nodig had opende je bijvoorbeeld Word, en daar maakte je vervolgens een overzicht van je ervaringen en vaardigheden. Als je heel creatief was gaf je jouw cv misschien een achtergrond kleur, maar dat was meestal het enige om je cv persoonlijk te maken. Tegenwoordig kan dit veel eenvoudiger, sneller en beter. In dit artikel gaan we je leren hoe!

Met onze online cv-maker kun je in 3 eenvoudige stappen een modern cv maken. Een cv waarin jouw persoonlijkheid terug te vinden is, en waarmee je positief opvalt! Eerst kies je een cv-template, vervolgens vul je jouw gegevens in en ten slotte download je jouw top cv! Hieronder geven we je wat extra uitleg voor elk van deze stappen.

In 3 stappen een online cv maken

Stap 1: cv-template kiezen

De cv template die je kiest bepaalt voor een groot deel hoe je cv eruit komt te zien. Het is dus van belang dat je een template kiest die bij jou past. Maar niet alleen dat, te template moet ook bij de functie en bij het bedrijf waar je wilt solliciteren passen. Denk bijvoorbeeld aan een jonge startup, het is verstandig om ook een jonge en frisse template te kiezen als je hier solliciteert. Solliciteer je naar een creatieve baan? Dan kun je ervoor kiezen om een lekker opvallende cv-template en/of kleur te kiezen. Op de cv-template pagina zie je een overzicht van onze cv templates, en hier vind je meer uitleg over hoe jij de beste template kiest voor jouw persoonlijkheid en de functie.

Stap 2: Gegevens invullen

Bij deze stap ga je alle informatie invullen die je wilt weergeven op je cv. Denk aan opleidingen, werkervaring, vaardigheden en je talenkennis. Ook kun je een foto uploaden om je cv nog persoonlijker te maken. Een profieltekst is ook een handig hulpmiddel om je cv uniek en interessant te maken. Je wilt immers geen saaie lijst met ervaringen weergeven, maar ook boeiende feitjes over jou, je prestaties en ambities. Solliciteer je in het buitenland? Dan kun je bij deze stap ook de taal van je cv aanpassen. Vergeet niet om zelf ook teksten in de gekozen taal te schrijven! Als je meer informatie wilt over hoe je het beste je cv vult, welke informatie je moet plaatsen en welke niet, hoe je ervaringen het beste kunt sorteren en nog veel meer, kun je verder lezen in onze ultieme handleiding: In 10 stappen een top cv.

Stap 3: Downloaden maar!

Deze stap spreekt voor zich. Als je cv klaar is download je deze als PDF om hem gemakkelijk te kunnen versturen. Je hebt ook de optie om je cv als via een link te delen, maar voor 'officiële' sollicitaties is het verstandig om je cv altijd mee te sturen als PDF.