Inhoudsopgave

Een professioneel cv maken als receptioniste: zo doe je dat

Als receptioniste is het niet alleen belangrijk dat je cv opvalt, maar ook dat het je communicatieve vaardigheden, organisatorisch talent en klantgerichte houding op een effectieve manier weergeeft. Jouw cv fungeert als je visitekaartje, dus het is van groot belang om jezelf en je vaardigheden overzichtelijk en professioneel te presenteren. Vermijd taal- en spelfouten en laat je cv altijd controleren door een bekende, omdat je snel je eigen fouten over het hoofd ziet. Het visuele aspect van je cv is ook van groot belang. Als jouw cv er aantrekkelijker uitziet dan dat van je concurrenten, heb je al een flinke voorsprong. Daarom raden wij aan om een van onze professionele cv-templates te gebruiken. Zo ben je verzekerd van een verzorgde uitstraling en kun jij je volledig concentreren op de inhoud.

Belangrijke onderdelen in een receptioniste-cv

Om je cv als receptioniste zo compleet mogelijk te maken, zijn de volgende onderdelen aanbevolen om altijd te vermelden:

Personalia

Geef je volledige naam, contactgegevens inclusief adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Profieltekst

In je profiel geef je een beknopte samenvatting van je ervaring als receptioniste. Benoem je belangrijkste kwaliteiten, zoals gastvrijheid, organisatorisch vermogen en stressbestendigheid. Zorg ervoor dat deze tekst een persoonlijke touch heeft en je onderscheidt van andere kandidaten.

"Ervaren receptioniste met uitstekende communicatieve vaardigheden en een gastvrije houding. Bekwaam in het beheren van de receptie, het beantwoorden van telefoongesprekken, en het verwelkomen van bezoekers. Ik gedij goed in een dynamische omgeving en ben toegewijd aan het bieden van een professionele en vriendelijke eerste indruk."

Meer weten over het schrijven van een krachtig profiel? Lees dan onze blog Krachtige profieltekst op je cv: dat doe je zo.

Werkervaring

Geef een gedetailleerd overzicht van al je relevante werkervaring als receptioniste. Vermeld de namen van bedrijven, de periodes waarin je hebt gewerkt, en je functietitels. Beschrijf uitgebreid je verantwoordelijkheden, prestaties en specifieke taken die je hebt uitgevoerd.

Receptioniste, Office Plaza B.V., Rotterdam
juni 2018 - heden
 • Beheer van de receptie, verwelkomen van bezoekers en doorverwijzen naar de juiste afdelingen.
 • Afhandelen van inkomende telefoongesprekken en doorverbinden naar de relevante medewerkers.
 • Coördinatie van vergaderruimtes, inclusief reserveringen en catering.
Front Office Medewerker, Hotel Riverview, Den Haag
februari 2015 - mei 2018
 • Check-in en check-out van gasten, verstrekken van informatie over hotelvoorzieningen.
 • Afhandelen van reserveringen en coördinatie van speciale verzoeken.
 • Oplossen van klachten en zorgen voor een positieve gastervaring.

Meer weten over het vermelden van werkervaring op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je werkervaring op je cv!

Opleiding

Geef een overzicht van je opleiding(en), inclusief de namen van de onderwijsinstellingen, de studierichtingen en de behaalde diploma's.

MBO Front Office Medewerker, ROC Rotterdam
2012 - 2015

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd over klantenservice, reserveringsbeheer en administratieve taken die relevant zijn voor receptiewerk.

Meer weten over het vermelden van opleidingen op je cv? Lees dan onze blog Zo vermeld je opleidingen op je cv!

Vaardigheden

Benadruk je receptioniste-gerelateerde vaardigheden, zoals telefonisch en persoonlijk klantcontact, agendabeheer, gebruik van kantoorapparatuur en efficiënt multitasken. Gebruik concrete voorbeelden om deze vaardigheden te illustreren.

 • Klantenservice
 • Telefoonbeheer
 • Agenda- en reserveringsbeheer
 • Multitasking
 • Communicatieve vaardigheden
 • Samenwerken

Alles weten over hoe je vaardigheden op je cv plaatst? Lees dan de blog Vaardigheden op je cv vermelden.

Talen

Vermeld je taalvaardigheden, vooral als meertaligheid een vereiste is voor de functie. Geef hierbij aan op welk niveau je de talen beheerst.

 • Nederlands
 • Engels

Meer weten over hoe en waarom je talen op je cv plaatst? Lees dan de blog Talen op je cv?

Softwarevaardigheden

Als je specifieke softwarepakketten beheerst die relevant zijn voor receptiewerk, zoals reserveringssystemen of kantoorsoftware, voeg deze dan toe aan je cv.

Certificaten

Voeg relevante certificaten toe, zoals een certificaat voor klantenservice of een cursus in efficiënt agendabeheer.

 • Certificaat Receptiemedewerker

Dit voorbeeld van een cv voor een receptioniste biedt een gedetailleerd overzicht van essentiële elementen die je kunt opnemen om een overtuigend en professioneel curriculum vitae te creëren. Door deze elementen gestructureerd te presenteren, vergroot je de kans om op te vallen in de competitieve wereld van receptie en administratie.

Volledig voorbeeld

Bekijk hieronder het volledige receptioniste cv voorbeeld en doe er je voordeel mee.

receptioniste cv

Ben je geïnspireerd door dit voorbeeld? Dan is het nu tijd om jouw receptioniste-cv te maken! Binnen 10 minuten heb jij je beste cv ooit gemaakt, en ben je klaar om je droombaan te veroveren. Succes!

Maak je cv