Inhoudsopgave

Als je dyslexie hebt, kan het schrijven van een cv een uitdaging zijn. Het is echter belangrijk om een goed cv te hebben om je kansen op een baan te vergroten. Gelukkig zijn er enkele tips die je kunt volgen om een goed cv te maken, zelfs als je dyslexie hebt.

Gebruik een template

Een template kan je helpen om een gestructureerd cv te maken. Wij hebben een aantal unieke cv-templates ontwikkelt waarmee je positief opvalt en die een duidelijke opbouw hebben. Kies er één die eenvoudig te lezen is en gemakkelijk aan te passen is aan jouw behoeften.

Gebruik eenvoudige taal

Gebruik eenvoudige taal in je cv. Vermijd jargon en ingewikkelde zinnen. Schrijf in korte zinnen en gebruik opsommingstekens om informatie overzichtelijk te maken.

Laat iemand anders het nakijken

Laat iemand anders je cv nakijken op spelling- en grammaticafouten. Dit kan een vriend, familielid of zelfs een professional zijn. Zij kunnen fouten vinden die jij over het hoofd hebt gezien.

Maak gebruik van technologie

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen bij het schrijven van een cv. Er zijn bijvoorbeeld spraak-naar-tekst-software en tekst-naar-spraak-software die je kunnen helpen bij het schrijven en controleren van je cv. Ook tools als Grammarly kunnen fouten in je teksten opsporen.

Benadruk je sterke punten

Dyslexie hoeft geen belemmering te zijn voor het vinden van een baan. Benadruk je sterke punten in je cv. Misschien ben je creatief, heb je doorzettingsvermogen of ben je een snelle denker. Het benadrukken van je sterke punten kan je onderscheiden van andere sollicitanten.

Door deze tips te volgen, kun je een goed cv maken, ook als je dyslexie hebt. Een goed cv kan je helpen bij het vinden van een baan die bij jou past. Veel succes met het maken van je cv!