Inhoudsopgave

We hebben in een eerdere blog al laten weten welke beroepen weinig verdienste in de vorm van loon geven. Goed dat je deze blog gaat lezen, vandaag lichten we namelijk 10 goed betaalde banen voor je uit. Dit is een geüpdate versie met de meest recente statistieken, zodat jij altijd weet waar je moet zoeken als je wat meer wilt gaan verdienen. We gaan in deze ranglijst uit van uurlonen. We beginnen bij de baan met het minst hoge uurloon van de lijst, en eindigen met de best betaalde baan.

10. Psychiater in de verslavingszorg

We beginnen het lijstje met een beroep waar caretakers op hun plek zijn. Het is een eervol en uitdagend beroep, waarbij een sterke sociale (en natuurlijk ook geduldige) kant wel een vereiste is. Wat er ook nog eens bij komt is een verdienste van gemiddeld 32,59 euro per uur.

9. Accountant

Cijfers, kommagetallen en procenten. Ze komen veelvuldig voor in je werk. En als accountant ben je verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de gegevens van een bedrijf, je hebt dus een belangrijke taak. Voor de verantwoordelijkheid die je krijgt wordt je daarom ook goed betaald. Een uurloon van 36,35 euro is niet vreemd in de wereld van de accountancy.

8. Bedrijfsjurist

Een belangrijke kant van de bedrijfsvoering is het recht. De bedrijfsjurist is bezig met het oplossen van juridische problemen en vraagstukken die binnen een onderneming naar boven kunnen komen. Zo is hij onder andere bezig met inkoopcontracten, beheer van de rekeningen en juridische aspecten van personeelszaken. Dit is ook een goed betaalde baan, je kan hier gemiddeld 39,52 euro binnenslepen per uur.

7. Advocaat

Iedereen kent wel een advocaat, en allemaal verdienen ze goed. Als je ze probeert te overtuigen dat jouw baan de juiste is ben je aan het verkeerde adres, zij weten als geen ander hoe ze goede pleidooien moeten houden. Na een aantal jaar te hebben gestudeerd kan je aan bak als advocaat. Over je loon hoef je je geen zorgen te maken. Gemiddeld verdiend een advocaat 40,56 euro per uur.

6. Neurochirurg

Heb je altijd al fascinatie gehad voor het menselijke brein? Dan mag je je er bij dit beroep niet alleen over verwonderen, maar je mag ook nog eens opereren in de grijze massa. Met een team van vakkundige doctoren zorgen jullie ervoor dat de patiënt kan onthouden dat jij per uur 40,78 euro verdient!

5. Dermatoloog

Is schoonheid echt jouw ding? Twijfel dan niet langer en wordt dermatoloog! Hier mag je de hele dag je bezig houden met huidverzorging, maar ook plastische chirurgie kan een onderdeel van je werk zijn. Bezorg mensen een (nieuwe) glimlach en verdien daarbij ook nog eens 44,37 euro per uur.

4. Burgemeester

Het besturen van een stad of dorp, wie wil dat nou niet? Een sociale baan waarbij je veel onder de mensen komt, maar ook bezig bent met het bestuur van je plaats. Er moet van alles gebeuren om de gemeente te onderhouden, je duikt in allerlei verschillende dossiers en houd je bezig met het dienen van de maatschappij. Een enerverend beroep waarbij je verdiensten gemiddeld 51,12 euro per uur zijn.

3. Commercieel directeur

Ben jij goed in leidinggeven en marketing? Dan kan jij je wel eens thuis gaan voelen bij een beroep als commercieel directeur. Je onderzoekt de markt, bent op zoek naar nieuwe markten, ook ben je veel bezig met relevante verkoopcijfers. Op basis hiervan bepaal je nieuwe doelstellingen, verkoopplannen en strategieën. Bij deze baan kan je rekenen op een gemiddeld uurloon van 55,13 euro.

2. Piloot

Voor de echte hoogvliegers onder ons. Je bent natuurlijk veel onderweg, maar je kent de wereld zoals je de broekzak van je pilotenuniform kent. Met glimmende knopen en een baret breng jij de passagier op de bestemming. Hiervoor kun je een gemiddeld uurloon van 70,46 euro verwachten.

1. Onderzoeker klinische chemie

Het welzijn van de mens staat voorop. Je onderzoekt ziekten en afwijkingen bij the human race. Zodra de uitslag van een onderzoek binnen is, stel jij een werkbaar plan van genezing op. Aan de hand van bloed en lichaamsvocht bepaal jij wat een patiënt mankeert. Voor dit edele beroep wordt er een gemiddeld uurloon van 88,23 euro verstreken.

Lijkt het jouw wel wat om een baan uit deze baan te bemachtigen, of een ander beroep waarmee je lekker kunt verdienen? Dan kun je onze vacaturezoeker gebruiken, waar je gemakkelijk en snel de geschikte baan vindt, en kunt filteren op onder andere het loon. Geschikte vacature gevonden? Maak een top cv met behulp van onze cv-templates, maak een duidelijke sollicitatiebrief, en solliciteren maar. Veel succes!