Inhoudsopgave

Een goed salaris maakt je leven makkelijker, zeker nu alles duurder wordt. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de best betaalde banen. Als je graag veel geld verdient zijn dit de beste banen om naar te solliciteren, maar uiteraard moet het loon niet de enige reden zijn om voor een baan te kiezen. Je oriënteren op de best betaalde banen kan echter geen kwaad! We beginnen bij de baan met het minst hoge uurloon van de lijst, en eindigen met de best betaalde baan.

10. Rechercheur

Als (zelfstandig) rechercheur kun je lekker verdienen. Ben je goed in raadsels oplossen, lees je graag detectives, of wil je gewoon lekker verdienen dan kan dit een goede keuze zijn. Je verdient in loondienst zo'n 35 euro per uur, als zelfstandige kan dit oplopen tot 150 euro per uur als je veel ervaring hebt opgedaan.

9. Software Development Manager

IT is niet meer weg te denken uit de samenleving. Elk bedrijf is op zoek naar goede IT-ers, en helemaal IT-managers zijn moeilijk te vinden. Daarom verdienen ze wel lekker, gemiddeld zo'n 35 euro per uur. Dus als jij goed bent in IT en je hebt ook nog eens leiderschap kwaliteiten, zoek niet verder!

8. Consultant

Iedereen kan zich consultant noemen. Maar hier hebben we het over de professionals. De financiële-, marketing- en IT-sector zijn populair. Als zelfstandige consultant vraag je al snel 100 euro per uur. En ook in loondienst kan dit oplopen tot zo'n 40 euro per uur. Dus heb je veel verstand over een onderwerp dat interessant is voor bedrijven, overweeg om consultant te worden!

7. Notaris

Als notaris begeleidt je vaak grote transacties en heb je veel verantwoordelijkheden. Ook moet je veel weten over wet- en regelgeving, en je moet constant op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Maar gelukkig krijg je er ook wat voor terug - een goed salaris. Gemiddeld zo'n 40 euro per uur, maar ook hier geldt dat er nog veel meer te verdienen valt als je een eigen kantoor hebt.

6. Accountant

Accountants zijn er in alle soorten en maten. Als je goed bent in rekenen en van cijfers houdt kan dit beroep een goede keuze zijn. Ervaren accountants verdienen vaak ruim 40 euro per uur, en als zzp'er kun je daar het meervoudige van vragen. Bijna alle bedrijven hebben accountants nodig, dus snel zonder werk komen te zitten is zeer onwaarschijnlijk.

5. Piloot

Dé droombaan van veel kinderen. En behalve leuk verdiend het ook nog eens zeer goed. Een makkelijke baan is het niet, en je hebt een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Maar als je eenmaal een ervaren piloot bent is je loon niet om over te klagen. Met een gemiddeld loon van zo'n 50 euro per uur vlieg je ook op dat gebied ver boven het grootste gedeelte van de arbeidsmarkt.

4. Advocaat

Lange werkdagen en nog langere opleidingen, een topadvocaat ben je niet zomaar. Maar als je eenmaal bij de grote jongens hoort zal je loon daar ook naar zijn. En ook op de weg daar naartoe zal je loon ver bovengemiddeld zijn. Gemiddeld ruim 50 euro, en het veelvuldige daarvan als je het ver weet te schoppen. Ook als zelfstandige advocaat kun je veel verdienen, gemiddeld vraagt een zelfstandige advocaat zo'n 150 euro per uur. Uiteraard heb je dan wel de risico's die alle zelfstandige ondernemers hebben, maar met zo'n loon neem je die gauw voor lief.

3. Geneeskundig specialist

Dat in medische beroepen veel te verdienen valt wist je waarschijnlijk al. Het is dan ook geen wonder dat deze in de lijst voorkomt. Het is niet voor niks dat in deze je veel kunt verdienen in deze branche, je werkt over het algemeen onder hoge druk, moet vaak beschikbaar zijn, en je hebt veel verantwoordelijkheid. Uiteraard zijn er tal van geneeskundige specialisaties, en daarin verschillen de lonen van elkaar. Denk aan een orthodontist, chirurg of anesthesist . Het gemiddelde ligt boven de 60 euro per uur, dus je zult over je loon waarschijnlijk niet te klagen hebben.

2. Ethisch hacker

Hackers werken vaak voor zichzelf, en worden ingehuurd door bedrijven om de beveiliging van het bedrijf te testen. En hiervoor kun je als hacker meer dan 100 euro per uur vragen. Ook kun je goed verdienen als je meedoet met bug bounty's, dit 'prijzengeld' kan zelfs oplopen tot miljoenen. Geen verkeerde keuze dus!

1. Bedrijfsdirecteur

En dan geldt vooral: directeur van een succesvol bedrijf. We kennen allemaal de grote bedrijven waarvan de eigenaren miljarden verdienen. Maar ook met een klein bedrijf met enkele werknemers kun je al lekker verdienen. Hier is heel moeilijk een gemiddelde aan te hangen, maar als je bedrijf écht succesvol wordt is dit het beroep waar je het meeste mee kunt verdienen. Waar wacht je nog op?

En, stond er een baan in de lijst waar je direct naar wilt solliciteren? Zoek dan een goede vacature, maak een geweldig cv met onze cv-maker en wie weet pak jij een baan uit deze lijst!